ep la vicepresidenta tercera del gobierno y ministra para la transicion ecologica y el reto 20220509102203
Eduardo Briones - Europa Press

La Comissió Europea ha donat llum verda a la proposta d'Espanya i Portugal per topar el gas i limitar-ne el preu a 50 euros màxim durant un període de 12 mesos.

"Avui mateix al matí la Comissió Europea ha donat llum verda a la proposta portuguesa i espanyola per evitar la contaminació del preu de l'electricitat per la pujada de gas. És una mesura de gran abast", ha avançat el primer ministre portuguès, Antonio Costa, que ha detallat que estan "coordinant amb el Govern espanyol com aprovem la respectiva legislació".

Espanya i Portugal van enviar divendres passat la proposta definitiva sobre la limitació del preu del gas a Brussel·les per a la seva aprovació, complint així amb l'últim tràmit que exigien des de la Unió Europea (UE) per saber com serà el mecanisme pel qual es compensaran aquests límits impostos.

Aquest dilluns, la vicepresidenta tercera del Govern i ministra de Transició Ecològica i per al Repte Demogràfic, Teresa Ribera, admetia que el límit al preu del gas al mercat ibèric es portarà al Consell de Ministres quan es tinguin "tots els aspectes tècnics". "Si arribem a temps per demà, doncs demà", ha afegit.

contador