ep sede de la comision nacional de los mercados y la competencia cnmc
EUROPA PRESS - Archivo

La CNMC ha rebut més de 500 consultes i queixes durant els dos mesos de funcionament de la bústia que es va habilitar com a punt de contacte amb els particulars i empreses perquè remetessin els seus dubtes relacionats amb l'aplicació del dret de la competència durant la pandèmia de la Covid-19. D'aquestes 500, prop de la meitat (45%) tenen a veure amb el sector financer.

Mentrestant, la resta de queixes i consultes s'han repartit així: preus dels productes sanitaris/alimentaris (30%), funerari i assegurances (5% i 1%, respectivament). El 19% restant es refereixen, entre altres, a sectors relacionats amb les funcions d'altres unitats de la CNMC, principalment sector energètic i telecomunicacions, que són tramitades per aquestes unitats.

Malgrat la suspensió dels terminis administratius per l'estat d'alarma, la CNMC explica que manté activa la tramitació d'aquestes investigacions, i que ha resolt 12 operacions de concentració. En el cas de queixes i consultes que excedeixen les seves competències (temes de seguretat, consum, laborals o de sanitat, entre altres), la CNMC indica als ciutadans on han de dirigir-les i, si s'escau, la normativa d'aplicació.

A més, l'organisme assegura que continuarà analitzant rigorosament aquests mercats i qualsevol altre mercat en el qual es detectin indicis de comportaments empresarials anticompetitius i adoptarà les accions oportunes quan es consideri apropiat en defensa de l'interès públic tutelat per la Llei de Defensa de la Competència.

Noticias relacionadas

contador