ep las rebajasverano danpistoletazosalida
EUROPAPRESS

Aquest any s'espera una bona campanya de rebaixes. Almenys, pel que fa a la contractació. Un informe d'Adecco apunta que aquest estiu es crearan 179.875 llocs de treball vinculats a aquest període de descomptes, xifra que suposa un 9% més que els registrats durant el mateix període de 2017. Catalunya, Madrid, Andalusia, Múrcia i Comunitat Valenciana seran, a més, les autonomies que més llocs de treball generaran.

Promotors, dependents, teleoperadors, caixers, inventaristes i reposadors, entre els perfils més buscats

L'informe L'ocupació durant la campanya de rebaixes d'estiu posa de manifest que aquestes cinc CCAA sumen dos terços del total de contractes que es faran durant aquest període. En concret, a Catalunya s'esperen 35.210 noves contractacions, mentre que a la Comunitat de Madrid n’hi haurà 23.750, a Andalusia, 21.340, a la Regió de Múrcia, 19.850, i a la Comunitat Valenciana, 18.750. No obstant això, els majors increments respecte a l'any passat els experimentarà Aragó, amb un creixement interanual del 24%, Regió de Múrcia, que generarà un 22% més de llocs de treball que el 2017, i Galícia, que millorarà les seves xifres en un 16%.

A més, a l'anàlisi per províncies s'aprecia que Barcelona liderarà la contractació amb la creació de 27.280 nous llocs de treball, xifra que la situa com la província en què la campanya de rebaixes tindrà un major impacte. El seguiran Madrid (23.750 llocs de treball), Múrcia (19.850) i València (13.870). Encara que si el que es té en compte és el creixement interanual, les províncies que despunten són altres: Saragossa es converteix en líder per primera vegada, amb una previsió de millora del 27%, seguida d’Ourense, amb un 25%; Múrcia, amb un 22%; i Lugo, amb un 20%.

Adecco recorda que des de fa uns anys el comerç electrònic té un paper fonamental en les rebaixes de temporada, i aquesta vegada no anava a ser menys. Així, les empreses del sector logístic i de transport reforçaran les seves plantilles, de manera que la contractació en aquest sector podria elevar-se un 20% durant aquestes dates. Encara que seran els sectors de distribució i al detall, i del comerç, els que marcaran la contractació durant les pròximes setmanes. S'estima que a cada un la contractació podria incrementar en un 30% respecte a altres mesos de l'any.

QUINS SÓN ELS PERFILS MÉS BUSCATS?

Els perfils més buscats en aquestes setmanes, que conformen des de fa anys una de les principals campanyes de contractació a Espanya, com passa amb les rebaixes d'hivern, seran els de promotors, dependents, comercials, hostes, teleoperadors, gestors del punt de venda, empaquetadors, caixers, inventaristes, reposadors, mossos de magatzem, preparadors de comandes amb radiofreqüència i carreters.

Àrees com la d'atenció al client, força de vendes i la indústria tèxtil seran les que generin un major nombre d'ocupacions, així com l'alta perfumeria, la cosmètica, l'electrònica, la botiga de joguines i la de imatge i so, entre d'altres.

Noticias relacionadas

contador