draghi

La banca espanyola va retallar un 1,8% el crèdit el setembre d'aquest any respecte al mateix mes de l'exercici anterior, alhora que va disminuir els seus dipòsits un 5,4%, d'acord amb les xifres proporcionades per l'Associació Espanyola de Banca (AEB), a la qual estan adscrites les entitats més rellevants, amb l'excepció d'aquelles que provenen de caixes d'estalvi.

Concretament, l'import dels crèdits a la clientela dels bancs es va situar als 666.570 milions d'euros al tancament del novè mes de l'any. Els dipòsits dels quals disposaven les entitats adscrites a la patronal, per la seva banda, es van situar als 642.406 milions d'euros, és a dir, un 5,4% per sota del nivell en què es trobaven un any abans.

D'aquesta manera, la bretxa entre el crèdit concedit a la clientela per aquestes entitats i els dipòsits que els clients els lliuren era de 24.164 milions d'euros el setembre. El fet que els tipus d'interès es troben al 0% està provocant que l'estalvi es desplaci cap a altres productes, com ara fons d'inversió o comptes remunerats impulsats per les entitats per enfortir la seva vinculació amb els clients.

Noticias relacionadas

contador