• El superàvit de la balança de béns i serveis es va situar en 30.400 milions d'euros, per sota dels 33.100 milions
  • El saldo agregat dels comptes corrent i de capital va ser positiu fins a novembre i es va situar en 18.600 milions d'euros
ep puerto bilbao terminal contenedores

La balança per compte corrent, que mesura els ingressos i pagaments a l'exterior per intercanvi de mercaderies, serveis, rendes i transferències, va registrar un superàvit de 17.200 milions d'euros entre gener i novembre de 2017, fet que suposa una caiguda del 7% respecte al mateix període de l'any anterior, segons l'avanç publicat aquest dimecres pel Banc d'Espanya.

El descens del saldo positiu de la balança per compte corrent registrat durant els onze primers mesos de l'any s'explica pels menors superàvits tant de la balança de béns i serveis com del compte de capital.

En concret, el superàvit de la balança de béns i serveis es va situar als 30.400 milions d'euros, per sota dels 33.100 milions registrats durant el mateix període de l'any anterior. Dins d'aquesta, el turisme i els viatges van ampliar, en canvi, el seu superàvit fins als 39.000 milions, enfront dels 35.500 milions dels onze primers mesos de 2016.

Per la seva banda, la balança de rendes primària (rendes de treball, de la inversió, impostos sobre producció i la importació i subvencions) i secundària (transferències personals, impostos corrents, cotitzacions i prestacions socials, etc.) va registrar un dèficit de 13.200 milions d'euros, inferior als 14.600 milions del mateix període de l'any anterior.

El saldo del compte de capital va mostrar fins a novembre un superàvit de 1.400 milions d'euros, inferior als 2.000 milions obtinguts durant els onze primers mesos de l'any passat.

Així, el saldo agregat dels comptes corrent i de capital, que determina la capacitat o necessitat de finançament de l'economia, va ser positiu fins a novembre i es va situar als 18.600 milions d'euros, encara per sota dels 20.600 milions del mateix període de l'any anterior.

Noticias relacionadas

contador