fmi kristalina georgieva

El Fons Monetari Internacional (FMI) encara no ha observat que els bancs estiguin reduint el crèdit prou perquè la Reserva Federal dels EUA canviï el rumb del seu cicle de pujades de tipus.

Així ho va declarar aquest dissabte la seva directora gerent, Kristalina Georgieva, a CNBC. "Encara no veiem un alentiment significatiu del crèdit", va afirmar.

Aquest fet, juntament amb el sòlid informe d'ocupació dels Estats Units de divendres, porta Georgieva a apostar per una continuació de la política monetària de la Fed durant més temps.

"La pressió que es deriva de l'augment dels ingressos i que la desocupació continua sent molt, molt baixa, significa que la Reserva Federal haurà de mantenir el rumb i potser, al nostre parer, hagi de fer una mica més", va dir.

El comentari de Georgieva sobre el ritme d'alentiment del crèdit mundial es produeix després que el seu economista en cap, Pierre-Olivier Gourinchas, declarés també a CNBC l'abril que els bancs es troben ara en una "situació més precària" que suposaria un risc per a la previsió de creixement mundial de l'organisme internacional del 2,8% aquest any.

En un informe sobre els bancs del maig, la Reserva Federal va advertir que els prestadors estan preocupats per les condicions que s'acosten, ja que els problemes de les institucions financeres de mida mitjana als EUA van fer que els bancs endurissin les normes de concessió de préstecs a llars i empreses.

Els responsables de préstecs de la Fed van afegir que esperen que els problemes continuïn durant el proper any a causa de la rebaixa de les previsions de creixement i de la preocupació per la sortida de dipòsits i la menor tolerància al risc.

La majoria dels principals bancs centrals del món, incloent-hi la Reserva Federal, han endurit agressivament la seva política monetària per frenar la inflació creixent. Mentrestant, el deute mundial ha crescut fins a assolir la xifra gairebé rècord de 305 bilions de dòlars, segons l'Institut de Finances Internacionals (IIF). L'IIF va assenyalar al seu informe del maig que els elevats nivells de deute i els tipus d'interès han augmentat la preocupació pel palanquejament del sistema financer.

Noticias relacionadas

contador