morgan stanley dl banks us finance investment banks
Morgan Stanley

El regulador dels Estats Units està preparant un augment obligatori dels requeriments de capital dels bancs en un 20% de mitjana, segons informa aquest dilluns The Wall Street Journal. El regulador vol reforçar la resistència del sistema financer després de l'onada de fallides dels bancs mitjans que s'ha produït aquest any.

El canvi es podria produir aquest mateix mes. Segons WSJ, l'import exacte dels requisits de capital dependrà de l'activitat del banc, i s'espera que els megabancs nord-americans amb grans negocis comercials afrontin els augments més importants.

Morgan Stanley i American Express, que depenen en gran mesura dels ingressos per comissions, o dels procedents de la banca d'inversió o la gestió de patrimonis, també podrien enfrontar-se a grans augments de capital, segons WSJ.

El màxim responsable en regulació de la Reserva Federal (Fed) va declarar el mes passat davant el Congrés i va anticipar que el banc central probablement revelaria aquest estiu el seu pla per endurir les normes de capital dels bancs i garantir que els supervisors vigilin amb més zel a les entitats.

Des del març, han fet fallida als EUA Silicon Valley Bank, Signature Bank i, més recentment, First Republic, que finalment va ser adquirit per JP Morgan. A Europa, ha caigut Credit Suisse. Hi ha qui diu que el que ha passat es deu en bona mesura al fet que Donald Trump va signar el 2018 la major reducció de regulació bancària des de Lehman Brothers.

contador