jerome powell fed 20221201080216

El banc suís Julius Baer manté la seva opinió que la Reserva Federal (Fed) dels EUA ha completat el cicle d'enduriment monetari en l'actual rang objectiu dels fons federals del 5%-5,25%. Això, malgrat l'informe d'ocupació dels EUA de l'abril publicat divendres passat, que va sortir millor del que s'esperava i que porta alguns a pensar que podria animar la Fed a continuar pujant tipus en properes trobades.

"El mercat (consens) ha mantingut la calma (després de la dada d'ocupació) i no ha descomptat un augment de les probabilitats que la Fed torni a pujar tipus. Tot i això, les expectatives d'una baixada podrien veure's reduïdes", reconeix David Alexander Meier, economista de Julius Baer.

Des del banc esperen la primera baixada de tipus per part de la Reserva Federal el desembre del 2023, "quan l'impacte dels tipus d'interès més alts comenci malgrat l'activitat econòmica".

CREIXEMENT "SORPRENAMENT ROBUST"

L'informe d'ocupació dels EUA de l'abril va mostrar un creixement de l'ocupació "sorprenentment robusta", destaca Meier, amb un augment de les nòmines no agrícoles de 253.000, i va superar les expectatives dels economistes de 135.000. "No obstant, un total de -149.000 revisions de les dades dels dos mesos anteriors fa que l'informe d'ocupació sigui menys interessant del que suggereixen les dades principals de nòmines", afirma aquest economista.

Tot i així, el descens de la taxa d'atur al 3,4%, mentre que la taxa de participació es va mantenir sense canvis en el 62,6%, i el fort creixement dels ingressos mitjans per hora, del 0,5% intermensual, van arrodonir un conjunt "sorprenentment sòlid" de dades sobre el mercat laboral, reconeix aquest economista.

Amb tot, Julius Baer recalca que és poc probable que les dades siguin prou fortes per empènyer la Reserva Federal de nou cap a noves pujades de tipus.

Noticias relacionadas

contador