jp morgan en tete du classement mondial des banques systemiques

Els EUA aconseguiran evitar l'escenari de recessió, se'n pot lliurar, encara que "pels pèls", mentre que a Europa les probabilitats "són més altes". Així ho assenyala JP Morgan Asset Management, que preveu que la inflació es mantindrà per sobre de l'objectiu dels bancs centrals.

De fet, a Europa, "la situació és molt complicada" i ho continuarà sent durant l'última part de l'any. Una situació semblant a la que es viu globalment, on "encara hi ha incertesa", segons ha detallat la directora d'estratègia de JP Morgan Asset Management per a Espanya i Portugal, Lucía Gutiérrez-Mellado.

Tot i això, ha destacat que l'escenari actual no és "exactament comparable" a èpoques anteriors. I el que hem viscut des del 2010 fins avui, “això s'ha acabat”, ha afegit.

Pel que fa a la inflació, JP Morgan assegura que és "impossible endevinar quan tocarà sostre", però que continuarà durant aquest any per sobre de l'objectiu dels bancs centrals. En aquest sentit, creuen que la Reserva Federal dels EUA (Fed) liderarà les pujades de tipus d'interès, amb l'objectiu de frenar un consum "molt fort", encara que queda per veure si s'aconseguirà "sense emportar-se el creixement econòmic" .

LLEUGERAMENT INFRAPONDERATS EN RENDA VARIABLE

D'altra banda, respecte al posicionament als mercats, JP Morgan es col·loca "lleugerament infraponderats" en renda variable enfront de renda fixa. "No és el millor moment per prendre posicions en renda variable", ja que encara hi pot haver volatilitat, ha expressat Gutiérrez-Mellado.

contador