jack-ma-fondateur-de-alibaba-reconnait-son-impuissance-face-a-al-contrefacon-chine

Jack Ma, el multimilionari cofundador d’Alibaba, ha qualificat d'insensata la guerra comercial entre els Estats Units i la Xina i ha tornat a denunciar l'impacte que aquest conflicte pot tenir.

Jack Ma, la persona més rica de la Xina, va advertir el mes passat que una guerra comercial podria durar dues dècades, i va argumentar que no té sentit apuntar els productes perquè la nació asiàtica està en el camí de convertir-se en un important comprador de productes estrangers. De fet, els seus serveis, com els d'Internet, impulsen el creixement de l'ocupació a nivell mundial, va dir el president d’Alibaba, que en breu abandonarà el seu lloc per dedicar-se a l'ensenyament.

Ma ha tornat a criticar els aranzels de Donald Trump i, al China International Import Expo, a Xangai, ha afirmat que "la guerra comercial és la cosa més estúpida del món", segons informa Bloomberg.

El fundador d’Alibaba ha estat un dels més ferms opositors als aranzels entre els Estats Units i la Xina. El president xinès, Xi Jinping, i el president nord-americà, Donald Trump, previsiblement es reuniran a finals de mes per intentar buscar una solució a les seves tensions comercials. Els dos països segueixen sent molt allunyats en tot, des de l'accés al mercat fins al suport governamental a les empreses estatals.

"El major desafiament per a la Xina és transformar-se en una nació importadora", ha dit Ma, però també és "la major oportunitat per al món", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador