cbclaudio borghi short1

Itàlia vol desenvolupar un ambiciós programa de retallades d'impostos el 2020, encara que això suposi augmentar el dèficit. El portaveu econòmic de la Lliga, Claudio Borghi, ha assegurat durant una entrevista que el país necessita reduir impostos. La situació política d'Itàlia es va torçar fa uns dies i s'espera que hi hagi eleccions anticipades.

"Necessitem una reducció d'impostos i és obvi que una petita proporció serà finançada amb el dèficit"

"Necessitem buscar una reducció d'impostos i és obvi que una petita proporció serà finançada amb el dèficit", ha dit Borghi aquest dilluns durant una entrevista amb la televisió estatal RAI, en què ha assenyalat que això "no és tan terrible".

El líder de la Lliga, Matteo Salvini, va presentar una moció de desconfiança davant el primer ministre italià, Antonio Conte, el passat 9 d'agost. El líder del soci principal de la coalició, el Moviment 5 Estrelles (MS5), acusa Salvini de voler "treure profit" de les enquestes, que mostren que compta amb gairebé el 38% a favor seu, just per sota del llindar del 40% que li permet a un partit formar un govern de partit únic.

La ruptura en la coalició de govern de la Lliga i el MS5 apropa el país a una possible convocatòria d'eleccions anticipades. Itàlia, com la resta de socis europeus, necessita aprovar el seu pressupost a la tardor, de manera que si al final es confirmen les noves comicis, la cita amb les urnes se celebraria en el pitjor moment, entre octubre i novembre.

Noticias relacionadas

contador