ep el primer ministro de italia guiseppe conte en una reunion en roma
Filippo Attili/Palazzo Chigi/dpa

El govern italià planeja augmentar els plans de despesa "significativament" per mitigar l'impacte econòmic del coronavirus, segons ha anunciat el ministre de Finances del país, després de superar els 12.000 morts per la malaltia.

Itàlia és el país més afectat d'Europa per la pandèmia. El nombre total d'infeccions arriba a 105.792, amb 12.428 morts, segons dades de la Universitat Johns Hopkins. Els ciutadans estan confinats des de principis de març, la qual cosa significa que la major part de la seva activitat econòmica s'ha aturat. A la gent només se li permet sortir de casa per comprar menjar i medicines, i no hi ha una data concreta sobre quan s'aixecarà el confinament. El Ministre de Salut italià ha anunciat aquest dimecres que les mesures de bloqueig s'allarguen fins al 13 d'abril.

Itàlia va presentar un paquet fiscal de 25.000 milions d'euros el mes passat per fer costat a les empreses. No obstant això, Roberto Gualtieri, el ministre italià d'Economia i Finances, ha assenyalat al periòdic 'Il Fatto Quotidiano' aquest dimecres que hi haurà noves mesures fiscals "significativament més grans" que les anunciades originalment.

La idea, segons Gualtieri, és fer costat a les llars i a les empreses italianes durant tota la durada de la pandèmia.

Noticias relacionadas

contador