g20-trump-annule-une-rencontre-prevue-avec-poutine

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha assegurat aquest dilluns que el país nord-americà ha rebut subministraments de diversos països, inclosos la Xina i Rússia, per respondre a la crisi del coronavirus, i que, al seu torn, donarà equipament que "no necessita" a Espanya, Itàlia i França, que travessen "grans problemes".

"La Xina ens ha enviat unes quantes coses, és fantàstic. Rússia ens ha enviat un avió molt, molt gran carregat de coses, equips mèdic que estan molt bé", ha indicat Trump. "Altres països ens han enviat coses que m'han sorprès molt", ha afegit el mandatari durant una roda de premsa a la Casa Blanca.

Trump ha defensat la capacitat del sistema sanitari i les indústries dels Estats Units per respondre a l'emergència, donant per fet que el país compta amb la quantitat suficent d'equipaments essencials, com ara ventiladors. Així, ha promès "enviar coses" a "altres llocs".

Trump, que va parlar el dilluns amb el primer ministre d'Itàlia, Giuseppe Conte, ha explicat que els Estats Units enviarà subministraments valorats en 100 milions de dòlars al país transalpí. "N'enviarem a França. N'enviarem a Espanya, que tenen grans problemes, i a d'altres països, tant com puguem", ha explicat.

DESCARTA EL CONFINAMENT TOTAL

D'altra banda, Trump ha assenyalat que la seva Administració ha considerat la possibilitat de decretar el confinament de tot el país com han fet alguns estats, entre ells Nova York, però que ho ha descartat, perquè "és bastant improbable en aquest moment".

"Si fem això, ho farem saber, però és bastant improbable en aquest moment", ha assenyalat, al·ludint també al fet que un confinament nacional seria una cosa difícil" de fer complir. No obstant això, ha afirmat que permetrà als governadors dels estats que sí que vulguin establir confinaments a implantar-los si ho creuen necessari.

D'altra banda, el mandatari nord-americà ha anunciat que als Estats Units s'han realitzat més d'un milió de proves de diagnòstic del Covid-19. "Aquest dilluns hem aconseguint una fita històrica en la nostra guerra contra el coronavirus. Més d'un milió de nord-ameircans han estat testats, més que a qualsevol altre país, amb diferència", ha dit.

Trump va prorrogar aquest diumenge les mesures de distanciament social als Estats Units per intentar reduir el nombre de contagis per coronavirus fins al 30 d'abril.

"Cadascun de nosaltres té el seu paper per guanyar aquesta guerra. Cada ciutadà, família i negoci pot marcar la diferència en la lluita contra el virus", ha asseverat Trump, que ha considerat que "aquest és el deure patriòtic compartit" dels nord-americans. "S'acosten temps difícils durant els 30 dies vinents", ha avisat.

Als Estats Units s'han registrat un total de 502 morts aquest dilluns, el número més alt en un sol dia des que va esclatar el brot al país nord-americà. La xifra de morts gairebé arriba a 3.000, i els afectats sobrepassen els 161.000, el país que registra més persones infectades.

Noticias relacionadas

contador