ep calles vacias en las inmediaciones del coliseo de roma
Cecilia Fabiano/LaPresse via ZUM / DPA

L'enfonsament del segon trimestre de l'economia italiana, la tercera més gran de la zona euro, ha estat més greu de l'estimat inicialment, amb un descens del 12,8% entre abril i juny, quatre dècimes més del que es preveia, segons la segona lectura de la dada publicada per l'Institut d'Estadística d'Itàlia (Istat), que suposa la pitjor caiguda de l'activitat de tota la sèrie històrica.

A la seva anàlisi, Istat indica que, en comparació amb el primer trimestre, la despesa en consum de les llars es va reduir un 8,7%, mentre que la formació bruta de capital fix va retrocedir un 14,9%. Per part seva, les exportacions italianes van disminuir un 26,4% i les importacions un 20,5%.

El producte interior brut (PIB) d'Itàlia porta tres trimestres consecutius en negatiu, després que entre gener i març l'activitat del país transalpí caigués un 5,5%, després d'haver descendit un 0,2% l'últim trimestre de 2019.

En comparació amb el segon trimestre de 2019, el PIB d'Itàlia va registrar una contracció interanual del 17,7%, quatre dècimes pitjor que la primera estimació de la dada.

Al segon trimestre, el PIB de la zona euro va registrar una caiguda històrica del 12,1% respecte del trimestre anterior, amb Espanya (-18,5%) i Portugal (-13,9%) com les economies més afectades.

Noticias relacionadas

contador