zara rebajas escaparate
Flickr

En període de rebaixes, la roba i els complements continuen sent els productes més demandats pels consumidors espanyols. Aquest 2020, hi haurà un desemborsament d'uns 124 euros de mitjana en aquesta mena d'articles, un 2,4% més que l'any passat. I aquí, Inditex manté el seu regnat indiscutible, doblegant als seus competidors en la quantitat que cada espanyol destinarà en el grups.

  • 45,34€
  • 1,43%

En concret, els espanyols invertiran una mitjana de 82 euros en les diferents signatures que formen part d'aquest gegant del retail. Una xifra molt major que els 34 euros de despesa mitjana que hi haurà en Primark i Kiabi, els que segueixen a la companyia de Amancio Ortega.

Així, es desprèn d'un estudi elaborat per l'aplicació de finances Fintonic sobre el consum de moda a Espanya en 2020. Per darrere se situen C&A, que aconsegueix els 28 euros, i H&M, amb 27 euros. Destacar que el grup Tendam, propietari de Cortefiel, Pedro del Hierro, Springfield o Women'secret, entre altres, perd llocs i es queda amb una despesa mitjana de 19 euros.

Expliquen que les rebaixes mantenen la seva posició de lideratge enfront de les ofertes que llancen els comerços amb motiu de la celebració del Black Friday al novembre. "Encara que cada vegada més marques se sumen a aquesta proposta d'origen nord-americà, el desemborsament mitjà en tèxtil i complements en l'última edició a penes va aconseguir els 60 euros de mitjana".

No obstant això, les compres compulsives són habituals en rebaixes, amb el que moltes vegades porten aparellades les devolucions de producte. Estimen que aquest any l'11% de les adquisicions que es realitzin tornaran de nou a la botiga.

Per zones, els madrilenys, amb una mitjana de 140 euros, siguin els que més diners destinin a aquestes compres. Molt a prop se situen els bascos i els càntabres, amb 136 euros de mitjana en cada cas. I a la cua del pressupost, trobem als canaris, amb 108 euros; i als valencians, amb 110 euros.

Noticias relacionadas

contador