ep fotografia presidenteiberdrola ignacio galan enpresentacionresult
IBERDROLA

Iberdrola va obtenir un benefici net de 2.091 milions d'euros durant els nou primers mesos de l'any, xifra que representa una caiguda del 13,5% respecte al mateix període de l'exercici anterior, quan va haver-hi uns extraordinaris de més de 700 milions.

  • 11,53€
  • -0,09%

L'elèctrica ha explicat que durant el passat exercici va registrar 759 milions d'euros de partides extraordinàries positives corresponents a la fusió de Siemens Gamesa, plusvàlues de Neoenergía i la revisió del preu de contractes d'aprovisionament de gas a Espanya.

Així, el benefici net ordinari del grup, excloent-ne aquests extraordinaris, va ser de 2.051,3 milions d'euros durant els nou primers mesos de l'any, xifra que suposa un increment del 38% respecte al mateix període de l'exercici anterior.

El resultat brut d'explotació (EBITDA) d'Iberdrola al tancament de setembre es va situar als 6.720 milions d'euros, amb un increment del 22,5% a causa, principalment, de la bona marxa del negoci internacional, que contrasta amb la pitjor evolució a Espanya.

Iberdrola va reiterar que els resultats obtinguts el setembre li permeten confirmar les previsions per a final d'any d'un EBITDA superior als 9.000 milions d'euros i un benefici net de 3.000 milions d'euros per al tancament de 2018.

Per la seva banda, el negoci de Generació i Clients a Espanya, la posició neta de la qual és compradora d'energia en tenir més mercat que generació pròpia, va reduir els seus resultats en un entorn de majors preus al mercat majorista, i de pujada de les matèries primeres i dels drets d'emissió de CO2.

El deute financer net ajustat el 30 de setembre se situa als 34.379 milions d'euros enfront dels 33.698 milions el 30 de setembre de 2017, principalment com a conseqüència del procés inversor que es troba desenvolupant el grup. Com a conseqüència, el palanquejament financer ajustat augmenta fins al 44,5% respecte al 44,2% registrat el 30 de setembre de 2017.

Mentrestant, les inversions del grup presidit per Ignacio Galán van ascendir als 3.645 milions d'euros durant el període, de les quals a prop d'un 80% es va destinar als negocis de Xarxes i Renovables, d'acord amb l'estratègia de la companyia.

En línia amb aquests resultats, el consell d'administració d'Iberdrola ha aprovat una remuneració a compte de 2018 de, com a mínim, 0,15 euros bruts per acció, dins d'una nova edició del programa Iberdrola Retribució Flexible, que permet als més de 600.000 accionistes d'Iberdrola triar entre rebre efectiu o noves accions del grup de forma gratuïta.

L'import fixat suposa un increment del 7,1% respecte al dividend a compte de 2017 (0,14 euros bruts per acció) i es materialitzarà el febrer de 2019.

A aquesta quantitat caldrà afegir la remuneració complementària amb càrrec a 2018, que s'abonaria el juliol de 2019 després de la seva aprovació per part de la junta general d'accionistes.

Noticias relacionadas

contador