etats unis la vaccination obligatoire pour les employes federaux envisagee dit biden

El president dels EUA, Joe Biden, ha anunciat aquest dimecres un nou pla per mantenir obert un port clau dels EUA, el de Los Angeles, "24 hores al dia, set dies a la setmana", que alleujaria la pressió sobre una cadena de subministrament sobrecarregada que ha frustrat els nord-americans i s'ha convertit en una important deficiència econòmica.

En la seva intervenció a la Casa Blanca, Biden també va lloar el compromís dels principals importadors, com Walmart, FedEx i UPS, d'utilitzar l'horari ampliat del port de Los Angeles per retirar els contenidors de transport que havien alentit les operacions de càrrega.

El president va parlar després d'una "taula rodona virtual" de 17 persones amb els directors dels ports de Los Angeles i Long Beach (Califòrnia), alts càrrecs dels sindicats Teamsters i AFL-CIO, la Cambra de Comerç dels EUA i altres grups empresarials.

Mentre els consumidors s'enfronten a una escassetat aleatòria de roba, joguines, comestibles i cotxes, les línies de subministrament interrompudes que defineixen l'economia de l'era de la pandèmia es fan evidents en les dotzenes de gegantins vaixells portacontenidors ancorats davant de la costa de sud de Califòrnia. Alguns vaixells esperen dues setmanes per un lloc de descàrrega.

L'esforç va dirigit per alleujar els colls d'ampolla que presenta actualment la cadena de subministrament portant els vaixells i portacontenidors a romandre encallats durant dies a les rodalies del port. "Vull ser clar: aquest és un compromís generalitzat de funcionar les 24 hores, els set dies de la setmana. Aquest és un gran primer pas per accelerar el moviment de materials i béns a través de la nostra cadena de subministrament. Però ara necessitem a la resta de sector", va dir Biden durant una al·locució des de la Casa Blanca.

Noticias relacionadas

contador