• Hisenda i sindicats han acordat tornar a reunir-se aquest divendres per procedir a la signatura de l'acord
cristobal montoro interviene congreso

Bona notícia per als funcionaris. El Ministeri d'Hisenda i els sindicats han arribat a un principi d'acord que millora la pujada de sou estimada en un principi per als treballadors públics. El departament que dirigeix ​​Cristóbal Montoro es compromet a incrementar els salaris fins en un 8% en tres anys, millorant així la seva oferta inicial en incrementar la part fixa de la pujada salarial i permetre que les comunitats puguin negociar les 35 hores.

L'acord encara no està segellat, encara que tot apunta que quedarà resolt aquesta mateixa setmana. I és que Hisenda i sindicats (CSIF, CCOO, UGT) han acordat tornar a reunir-se aquest divendres per procedir a la signatura. El Ministeri d'Hisenda i Funció Pública va presentar ahir a la nit davant les principals organitzacions sindicals representants dels funcionaris (CCOO, UGT i CSIF) un nou document retributiu per augmentar els salaris dels funcionaris el 2018, una oferta, que, segons CCOO, millora la proposta de setembre, que era "insuficient".

Hisenda i sindicats han acordat tornar a reunir-se aquest divendres per procedir a la signatura de l'acord

A més, durant la trobada també es va avançar en les condicions de treball dels empleats públics, ja que s'ha arribat a un principi d'acord que permet la recuperació de la negociació col·lectiva en qüestions tan "importants" per als funcionaris com és la recuperació del 100 % en el cas d'incapacitat temporal.

La secretària d'Estat de Funció Pública, Elena Collado, va oferir una millora retributiva lligada al creixement del PIB, a més de a la reducció del dèficit públic. Aquesta nova oferta eleva la part fixa durant el període 2018-2020 al 6,1% (gairebé un 1% més que l'oferta de setembre), amb un increment màxim del 7,85% acumulat durant el període 2018-20 i supeditat que l'economia espanyola mantingui el seu ritme de creixement.

L'oferta salarial que va presentar el Govern al setembre incloïa una pujada fixa nominal d'un mínim del 5,25% i un màxim del 8%, que es repartiria en tres anys més una variable. Concretament, l'increment ofert per Hisenda era d'una pujada fixa de l’1,5% per a 2018, de l’1,75% per a 2019 i del 2% per al 2020. A aquestes quantitats se sumaria una part variable que estaria vinculada a la pròpia evolució de l'economia i podria aportar una alça addicional segons la previsió de creixement del Govern del 0,25% el 2018, el 0,5% el 2019 i d'un altre 0,5% per al 2020.

OCUPACIÓ PÚBLICA

Durant la reunió del 22 de febrer les parts pràcticament van deixar tancat un acord en matèria d'ocupació que suposa reforçar el subscrit al març de l'any passat, de manera que s’universalitzarà el procés d'estabilització i permetrà rebaixar la temporalitat a l'àmbit de les administracions públiques al 8% durant el període de 2018-2020, així com la creació de nova ocupació pública.

Segons els sindicats, aquest acord en matèria d'ocupació permetrà començar a recuperar l'ocupació perduda, no només en els serveis prioritaris, sinó en el conjunt de les administracions i sectors públics, amb la creació de nova ocupació pública.

Noticias relacionadas

contador