cristobal montoro

El ministre d'Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, ha aclarit aquest dijous que el comerç en línia de segona mà està subjecte "a les mateixes normes tributàries que els altres", ja que la seva tributació "no pot ser diferent de les transaccions comercials normals". El ministre ha fet referència a la compra i venda en plataformes com Wallapop, Ebay o Vibbo.

Així ho ha assenyalat en declaracions als periodistes després d'inaugurar les Jornades Tributàries 'Assessors Fiscals: Transformar per Innovar', organitzat pel REAF-REGAF del Consell General d'Economistes (CGE), en ser preguntat per la consulta vinculant de la Direcció General de tributs que estableix que les vendes de productes usats realitzades per particulars en plataformes 'online' hauran de tributar el 4% per l'Impost sobre Transmissions Patrimonials (ITP) en la modalitat de transmissions patrimonials oneroses (TPO).

Montoro ha assenyalat que "no hi ha cap novetat" sobre aquesta qüestió, ja que "el que s'està fent és interpretar la legislació vigent que sempre ha previst aquesta opció". "El comerç en línia no pot ser diferent del que han estat les transaccions comercials normals", ha defensat, insistint que "no hi ha cap novetat tributària ni es canvia l'impost", sinó que es clarifica que el comerç en línia "està subjecte a les mateixes normes tributàries que els altres".

EL VENEDOR HA DE CALCULAR LA TRIBUTACIÓ

Preguntat sobre la forma de calcular el que cal tributar per la venda de productes de segona mà, Montoro ha indicat que "l'ha de realitzar qui està realitzant la venda", de manera que "si té una plusvàlua, li correspon a qui fa aquesta transacció".

En aquest sentit, ha explicat que una cosa és que es faci la transmissió, el que té un gravamen, i una altra que persones que fan transmissió obtinguin un guany o registrin una pèrdua respecte al valor anterior. "Si fas una transacció comercial, aquestes es graven", ha puntualitzat. El gravamen per Transmissions Patrimonials (ITP) a la venda de productes de segona mà per part de particulars es dirigeix ​​a les vendes d'aquest tipus que es realitzen en plataformes en línia.

Noticias relacionadas

contador