ep archivo   luis de guindos en 2012 cuando era titular de la cartera de economia del gobierno de
EUROPA PRESS - Archivo

"Els propers mesos seran mesos molt complexos per a l'economia. Conviuran inflacions altes amb senyals de desacceleració econòmica. A això cal sumar-hi la incertesa de la guerra. La combinació d'inflació alta amb una desacceleració és un context molt complex" , ha afirmat el vicepresident del Banc Central Europeu (BCE), Luis de Guindos.

Considera que el context "és molt molt complicat i cal sumar-hi les incerteses de la guerra", però l'organisme ha d'actuar per frenar aquesta inflació que assola Europa, i per això ha defensat la pujada de tipus, tot i que apostar per una reducció del consum comportarà una frenada de l'economia.

"La inflació és un mal absolut. Gran part del potencial risc de recessió s'està produint com a conseqüència de la recessió. Cal prendre aquesta medicina, que no és fàcil d'empassar, perquè l'economia se sanegi i puguem tornar a la normalitat". Cal fer-ho amb molt de compte, perquè has de produir una desacceleració de la demanda sense produir una recessió. És una medicina amarga, però no hi ha alternativa”, ha expressat durant una entrevista a la Cope.

Pel que fa a les conseqüències que la guerra a Ucraïna pugui tenir a l'economia, Luis de Guindos ha assegurat que el conflicte "afecta més Europa que els EUA. El gas és un tema important. Cal intentar accelerar l'energia alternativa i buscar altres fonts de subministrament de gas i petroli. Cal estalviar, diversificar fonts energètiques i saber que seguirem consumint gas i petroli".

Noticias relacionadas

contador