ep el vicepresidente del bce luis de guindos en la conferencia anual de la junta europea de riesgo
BCE

El vicepresident del Banc Central Europeu (BCE), Luis de Guindos, creu que "segurament" la morositat creixerà i demana prudència a les entitats financeres, a les quals ha aconsellat que mantinguin nivells de provisions adequats, davant dels possibles efectes de l'evolució a l'alça dels tipus dinterès.

Com ha explicat durant la seva intervenció als Cursos d'Estiu de Santander, considera que la pujada de tipus a curt termini és "positiva per als bancs", sempre tenint en compte una anàlisi parcial.

Tot i això, en una anàlisi més general, Guindos creu que, a més d'aquesta part positiva, ens podem trobar amb una desacceleració econòmica i amb uns clients que tindran dificultats a l'hora de respondre als serveis que han contret amb els bancs.

"Segurament la morositat pujarà, i això se suma a un context de desacceleració i alta inflació", ha afegit el vicepresident del BCE.

"Si un fa aquestes projeccions del que és l'evolució de tipus, amb tots els pros i contres, la primera van considerar es matisa, per això és molt important que els bancs siguin prudents i mantingui nivells de provisions adequats", ha afegit Guindos, avisant que "no ens podem quedar amb el miratge de la pujada de tipus a curt termini".

Ha recordat que l'organisme europeu durà a terme la pujada de tipus d'interès el proper 21 juliol, de 25 punts bàsics, mentre que la pujada del setembre encara no és clara. "Dependrà", ha dit, "pot ser superior a aquests 25 punts". El que passi, segons ha puntualitzat Guindos, s'anirà decidint en funció de "les dades que anem rebent", deixant clar que l'objectiu del BCE és lluitar contra la inflació.

Precisament, pel que fa a les projeccions d'inflació, ha comentat que des del BCE s'espera que durant els propers mesos sigui similar a l'actual per començar a desaccelerar-se "lleugerament" després de l'estiu, acabant l'any per sota del 6%.

contador