ep economia- guindos reclama fomentar politicas fiscales para converger en la ue y sostener las
Eduardo Parra - Europa Press

El recent augment de la inflació a la zona euro té un motor estructural en les interrupcions de l'oferta, ha assenyalat el vicepresident del Banc Central Europeu (BCE), Luis de Guindos, i el banc central ha d'estar atent a qualsevol senyal d'efectes de segona ronda sobre els salaris. En la seva intervenció durant un col·loqui organitzat pel Club Empresarial ICADE, el banquer central ha assenyalat també que el supervisor té previst decidir durant la reunió del pròxim mes de desembre sobre el futur del pla de compres antipandemia (PEPP), la durada del qual està prevista, en principi, fins al març del 2022, així com sobre la necessitat d'alternatives en funció de la situació econòmica i de la pandèmia.

"Al desembre decidirem com s'ajustarà (el PEPP), depenent de les dades sobre l'evolució de la pandèmia. És un programa extraordinari i si es normalitza la situació econòmica i la pandèmia es difumina haurà complert la seva missió, però serà al desembre quan decidirem si acabar al març i les possibles alternatives si n'hi hagués", ha assenyalat Guindos, recull Europa Press.

Sobre la inflació, Guindos ha emfatitzat que "aquest augment no només respon a l'efecte de base, sinó que també és un component que tindrà un impacte més estructural", ha dit de Guindos en un esdeveniment a Espanya, citant els colls d'ampolla de l'oferta, les distorsions als mercats de béns i serveis i els majors costos de l'energia.

"Això està tenint un impacte que va més enllà del que esperàvem fa només uns mesos", informa Reuters.

D'altra banda, pel que fa a l'evolució de l'economia de l'eurozona, el vicepresident del BCE ha expressat la seva confiança en que les dades del tercer trimestre reflecteixin un creixement fort, una vegada que la variant delta de la Covid-19 no hagi tingut un impacte advers tan important com es temia i la vacunació continua augmentant.

Noticias relacionadas

contador