• Assegura que el Govern triarà els instruments i els temps per evitar la independència
  • El ministre considera que les empreses "no tenen res a témer"
cbguindos short

El ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos, ha afirmat aquest dimecres que el Govern triarà els "instruments i temps adequats" perquè no es produeixi la independència a Catalunya, i ha assegurat que les empreses i els clients d'entitats financeres catalanes "no tenen res a témer" perquè la secessió "no es produirà".

Així ho ha assenyalat en declaracions als periodistes recollides per Europa Press abans d'inaugurar el congrés sobre emprenedors i innovadors South Summit, durant les quals ha subratllat que els bancs catalans "són bancs espanyols i europeus", així com "entitats sòlides", per la qual cosa els clients "no tenen res a témer".

De Guindos ha afirmat que el Govern triarà els instruments i els temps "adequats" perquè no es produeixi la independència a Catalunya, per la qual cosa també considera que les empreses "no tenen res a témer".

En aquest sentit, ha apuntat que s'estan vivint "temps de molt soroll i molta confusió", si bé les dades econòmiques reflecteixen que l'evolució de l'economia catalana és "positiva", amb unes dades d'afiliació "bons" que a Catalunya són "fins i tot millors que la mitjana". Això suposa segons la seva opinió que "ningú s'ha cregut l'amenaça independentista".

"Estem en un procés de millora econòmica, fins i tot més intensa a Catalunya. El Govern va vetllar per tot això, no deixarà que cap vel·leïtat, cap somni, cap il·legitimitat pugui afectar el procés de prosperitat de la societat catalana i espanyola" , ha emfatitzat.

EL MISSATGE DEL REI, "CORRECTE I MOLT CLAR"

Preguntat pel missatge del Rei Felip VI sobre Catalunya, De Guindos ha qualificat de "correcte i molt clar" el discurs fet pel monarca, i ha dit que no creu que es pugui interpretar que el seu pronunciament es va produir perquè el Govern sigui incapaç de gestionar la situació a Catalunya.

El titular d'Economia ha remarcat que "el primer és tornar al marc de la legalitat", i ha assegurat que si la Generalitat torna a aquest marc el Govern "sempre està amb la mà estesa". "Tenim un referèndum il·legal que va ser una última provocació en última instància, un mer tràmit per a la declaració d'independència que no tindrà lloc", ha recalcat.

Ha insistit que l'Executiu actuarà amb "els instruments i temps adequats". "Els temps són molt importants en política i el Govern aplicarà els temps correctes", ha afegit.

Finalment, sobre la proposta de reprovació de la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, anunciada pel PSOE, De Guindos ha assenyalat que "l'important en aquests moments és la unitat de tots els partits constitucionalistes". "Estic segur que el PSOE hi serà", ha dit.

Noticias relacionadas

contador