ep banderaespana 20170607103002
PEXELS

Goldman Sachs anticipa una millora del ràting d'Espanya per a aquest mateix any. La companyia nord-americana observa que "el creixement d'Espanya continua sorprenent a l'alça i es manté fort respecte a la resta dels membres de l'Eurozona".

Amb tot, Goldman assevera que pot existir cert "risc de complaença sobre la necessitat de noves reformes", ja que "els beneficis de les anteriors ja queden principalment lluny".

Respecte a les eleccions del 28 d'abril, Goldman no preveu que representin "un risc significatiu" per a les perspectives macroeconòmiques d'Espanya.

Una economia que, "després d'una afilada recessió i una primera recuperació superficial, ha vist el PIB d'Espanya elevar-se més ràpid que la mitjana europea l'any passat". I tot, gràcies al que Goldman defineix com "recuperació basada en la resiliència" del país.

Això si, en cas de "xoc negatiu", Goldman preveu que "Espanya és especialment vulnerable pels seus alts nivells de deute públic". Dins d'aquesta matèria, Goldman recorda que aquest 2019 "el deute espanyol ha ofert un bon retorn als seus inversors", cosa que al seu torn "reflecteix la positiva perspectiva amb què el mercat veu el creixement de la seva economia".

Goldman s'uneix així a S&P, que el 22 de març passat va mantenir el ràting d'Espanya (en 'A-') però va deixar també la porta oberta a una pujada. L'agència va reiterar llavors la seva perspectiva positiva del deute espanyol.

Per la seva banda, l'agència DBRS també va mantenir llavors el ràting d'Espanya en 'A', tot i que en aquest cas amb perspectiva 'estable'. Les dues agències van coincidir que l'economia espanyola manté un creixement econòmic sòlid, però que al mateix temps enfronta a incerteses.

Noticias relacionadas

contador