joe biden devrait reconnaitre le genocide armenien disent des sources

La història suggereix que la Reserva Federal (Fed) s'enfrontarà a la difícil tasca d'endurir la política monetària prou per refredar la inflació sense provocar una contracció econòmica als Estats Units, amb una probabilitat de recessió del voltant del 35% durant als propers dos anys, segons Goldman Sachs.

El repte principal de la Fed és reduir la bretxa entre l'ocupació i els treballadors, i frenar el creixement dels salaris a un ritme coherent amb el seu objectiu d'inflació del 2%, endurint les condicions financeres prou per reduir les ofertes de treball. sense augmentar bruscament la desocupació, assenyala l'economista en cap del banc, Jan Hatzius, en un informe recollit per Bloomberg.

Aconseguir l'anomenat 'aterratge suau' pot ser difícil, perquè històricament els grans descensos de la bretxa als Estats Units només han passat durant les recessions.

"Presos al peu de la lletra, aquests patrons històrics suggereixen que la Fed s'enfronta a un camí dur cap a un aterratge suau", adverteix Hatzius.

Goldman Sachs és el segon gran banc que parla clar sobre una recessió als EUA, encara que es mostra una mica menys pessimista que Deutsche Bank, que anticipava a principis de mes recessions als EUA i a Europa als propers dos anys.

La Reserva Federal ha donat senyals clars que s'està canviant a un mode d'enduriment més agressiu. S'espera que aquest enduriment produeixi un creixement negatiu als Estats Units durant dos trimestres durant la tardor-hivern de 2023-2024 i que redueixi el creixement lleugerament per sobre de zero aquest hivern, anticipava l'entitat alemanya. "A partir de llavors, el creixement es recuperarà a mesura que la inflació retrocedeixi i la Fed reverteixi algunes de les pujades de tipus", explicava, alhora que avisava de "l'enorme incertesa que envolta aquestes previsions", sempre sense oblidar que "els riscos a la baixa i una desacceleració més profunda són considerables".

Noticias relacionadas

contador