ep el entonces ministro de fomento inigo de la serna y la ministra de transportes francesa elisabeth
EUROPA PRESS - Archivo

La ministra de Transició Ecològica i Inclusió del Govern francès, Élisabeth Borne, ha irromput en el debat sobre el turisme d'estiu amb unes declaracions en les quals "convida" els seus compatriotes a no viatjar a l'estranger, i en particular ha esmentat Espanya per les seves mesures "contradictòries".

"No convidem als francesos a planificar vacances a l'estranger", ha afirmat Borne en una entrevista a l'emissora France Inter.

"No puc recomanar als francesos que reservin unes vacances a Espanya avui dia. Espanya ha optat per obrir les seves fronteres, (però) al mateix temps ha establert normes sobre les persones que arriben amb avió. És contradictori", ha assenyalat en referència a la quarantena de 14 dies per a qualsevol persona que arribi amb avió anunciada pel Govern espanyol.

"Hem dit molt clarament als francesos que avui hem d'organitzar les nostres vacances a França. No estem convidant als francesos a planejar vacances a l'estranger", ha reblat.

Borne ha indicat que "qualsevol pot començar a reservar les seves vacances" per a juliol i agost. "Anunciarem les noves regles més endavant, aquesta mateixa setmana, ha assegurat.

Born ha destacat a més en l'entrevista el "civisme" demostrat pels francesos i els ha convidat a mantenir "les mesures de barrera que ja coneixem tots", i en el seu àmbit ha destacat que Air France s'ha compromès a reduir vols en rutes per a les quals existeix una alternativa ferroviària de menys de 2 hores i 30 minuts.

A més ha defensat l'ús de la bicicleta més enllà del centre de la ciutat. "Estic convençuda que quan provis la bicicleta, segur que l'adoptaràs", ha assegurat. "La lògica és simple: donar la màxima llibertat i no córrer cap risc", ha reblat.

Aquest mateix dissabte el Govern francès ha confirmat la quarantena voluntària de 14 dies a qualsevol persona procedent d'Espanya, que és considerat així com qualsevol país aliè a la UE com a mesura de "reciprocitat". No obstant això, el Govern espanyol ha subratllat que la quarantena estarà solament en vigor mentre duri l'estat d'alarma.

Noticias relacionadas

contador