le-conseil-de-securite-doit-reprendre-l-initiative-dit-macron

El Producte Interior Brut (PIB) de França va experimentar un creixement del 0,2% durant el primer trimestre de l'any en comparació amb els tres mesos anteriors, quan va registrar una expansió del 0,7%, segons l'Institut Nacional d'Estadística de França (Insee), que ha revisat una dècima a la baixa la seva anterior estimació de la dada.

Durant els tres primers mesos de l'any, el consum de les llars va créixer un 0,1%, una dècima menys que durant el trimestre anterior, mentre que la despesa pública va mantenir el creixement del 0,3% del quart trimestre. Per la seva banda, la inversió bruta en formació de capital fix va créixer un 0,2% durant el trimestre, set dècimes menys que durant els tres mesos anteriors.

Entre gener i març, les exportacions franceses van baixar un 0,3%, després de créixer un 2,3% durant el trimestre precedent, mentre les importacions van caure un 0,3%, enfront de la pujada del 0,1% del quart trimestre de 2017. "En conjunt, la balança comercial no va contribuir al creixement del PIB durant el primer trimestre", ha assenyalat Insee.

Noticias relacionadas

contador