• L'expectació al voltant del successor de Janet Yellen al capdavant del supervisor manté el dòlar també animat
  • El dòlar, immers en un ral·li de curt termini abans de la publicació de les dades del PIB
ep euro dolar portada
Europa Press

El mercat estava preparat per a una sortida progressiva i sense presses de la política ultra-expansiva del Banc Central Europeu (BCE), però no tant. El missatge del president del supervisor en què ha assenyalat que les compres d'actius s'aniran reduint de manera gradual i acompanyades de mesures expansives va decebre els operadors que van córrer a desfer dels seus euros. La moneda única perllonga les seves pèrdues aquest divendres i segueix en mínims de tres mesos contra el dòlar.

El nivell dels 1,1600 és un objectiu més que probable per als analistes de Danske Bank. Durant la sessió asiàtica, l'euro ha seguit cedint fins als 1,1620 dòlars, nivells no vistos des del 26 de juliol, mentre el suport immediat es troba als 1,1613 dòlars. Amb un altre modest suport a la zona dels 1,1575 dòlars, les caigudes podrien estendre fins a l'àrea dels 1,13-1,1350 dòlars, indica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

El descens de la moneda única des dels màxims setmanals de dijous és ja de l’1,8% i els experts alerten que els operadors preferiran posar-se llargs en el dòlar abans de la publicació de les dades del PIB dels EUA, de manera que el ral·li de la moneda dels EUA té aspecte d'estendre. A més, el bitllet verd s'ha vist apuntalat també durant les últimes hores perquè el Congrés nord-americà segueix buidant el camí per a la reforma tributària del president Donald Trump fet que incrementa les probabilitats que es materialitzi durant els primers mesos de 2018.

EN MANS DE LA FED

Però per FPG Securities, la caiguda de l'euro obeeix al fet que la cautela del BCE ha tornat a posar l'accent, un cop més, sobre la divergència entre el supervisor europeu i la Reserva Federal (Fed) que està a punt de pujar les taxes al desembre, mentre continua normalitzant la política monetària. "L'euro sembla encaminat a noves pèrdues en aquestes condicions", expressen analistes d'aquesta empresa en declaracions a 'Reuters'.

Seguint amb la Fed, l'expectació al voltant del successor de Janet Yellen al capdavant del supervisor manté el dòlar també animat. Segons Politico, Trump ha reduït el seu ventall de cinc candidats a només dos, el governador de la Fed, Jerome Powell, i l'economista de la Universitat de Stanford, John Taylor. No obstant això fonts de la Casa Blanca han assenyalat a Reuters que no s'ha pres una decisió final. En qualsevol cas s'espera que Trump anunciï el seu candidat abans del seu proper viatge a Àsia a principis de novembre.

En altres encreuaments, el dòlar ha avançat fins als a 114,308 iens, per sobre dels màxims de dimecres i amb una pujada de gairebé un 0,6% durant la setmana. El ien per la seva banda també ha deixat alces contra l'euro, fins a les 132,600 unitats, el seu millor preu en vuit dies que porta l'euro a una depreciació de l’1,2% enfront de la seva contrapart nipona.

La lliura esterlina, per la seva banda, ha sucumbit al múscul del 'bitllet verd' i s'enfronta a la franja dels 1,3100 dòlars, mentre els inversors se centren en si el Banc d'Anglaterra procedirà al seu primer augment de les taxes de interès en més d'una dècada després de la seva pròxima reunió el 2 de novembre.

Noticias relacionadas

contador