ep von der leyen
Etienne Ansotte/European Commiss / DPA

La Unió Europea ha posat en marxa un pla per a assegurar l'ocupació a les regions més castigues pel coronavirus, com Espanya o Itàlia. Així ho ha anunciat Ursula von der Leyen, presidenta de la Comissió Europea a través del seu compte de Twitter.

"Les empreses estan pagant el salari dels seus treballadors malgrat que ara no estan obtenint beneficis. Per això Europa posa en marxa una nova iniciativa anomenada 'Sure'", explica la política belga.

La Unió Europea espera que aquestes noves ajudes salvin milions d'ocupacions durant la crisi, a més de permetre rellançar de manera ràpida el motor econòmic europeu, "regions com Milà o Madrid són pilars importants de l'economia europea".

"Per aquesta raó hem desenvolupat un esquema d'ajudes al manteniment de l'ocupació per ajudar a Itàlia, Espanya i tots els països que hagin estat colpejats més durament", explica von der Leyen.

'Sure' se sustentarà gràcies "a la solidaritat d'altres Estats membres", és a dir, gràcies a les garanties públiques aportades pel conjunt d'Estats membres. Els primers càlculs de Brussel·les estimen que les ajudes podrien arribar fins als 100.000 milions d'euros, segons avança Financial Times.

Tot i que encara no se'n coneixen els detalls concrets, FT avança que es finançaria sortint als mercats, emprant les eines d'emergència del Mecanisme Europeu d'Estabilitat Financera, com es va fer durant la crisi econòmica de 2008. Els col·laterals per a aquestes emissions serien els fons comunitaris no gastats i garanties directes dels estats. Amb el que s'obtingués, els Governs afectats podrien demanar línies de crèdit.

Això es produeix després del fracàs dels eurobons, ara coneguts com coronabons. Alemanya i Holanda, entre altres països, es van oposar a aquesta emissió de deute conjunt com a solució per a fer front a la crisi de deute sobirà europeu.

Noticias relacionadas

contador