• El gruix de l'emissió ha sortit en bons a cinc anys, 3.208,46 milions d'euros
  • També s'han col·locat 1.086,07 milions en obligacions a 30 anys durant la reobertura d'una vella referència
Espana-Tesoro_2

El Tresor ha col·locat aquest dijous 4.598,51 milions en euros bons i obligacions. Aquesta subhasta és la primera durant la qual el Tresor acudeix al mercat després de la celebració del referèndum de diumenge passat. El gruix de l'emissió ha sortit en bons a cinc anys, 3.208,46 milions d'euros, amb un interès marginal del 0,552% el més alt des del març, enfront del 0,223% la licitació anterior del mateix termini. Un repunt de l'interès que representa un augment del 152%.

També s'han col·locat 1.086,07 milions en obligacions a 30 anys durant la reobertura d'una vella referència, amb un rendiment de l’1,878%, també més alt que e l’1,779% anterior, i, finalment, s'han venut 304 milions en obligacions indexades a la inflació de la zona de l'euro, amb un interès del -0,036% enfront del 0,384%. El calendari d'octubre preveu una subhasta dimarts dia 10 de lletres a 6 i 12 mesos, una licitació de lletres a 3 i 9 mesos el dimarts dia 17 i una altra de bons i obligacions el dijous dia 19.

ECONOMIA DESTACA LA CONFIANÇA DELS INVERSORS

El Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat destaca l'"elevada confiança" que segueixen mantenint els inversors, malgrat les tensions a Catalunya, d'acord amb els resultats de l'última subhasta del Tresor Públic, durant la qual hi ha hagut ordres de "gran volum" per part de creadors de mercat, cosa que "demostra l’apetitiu de l'inversor final".

Economia subratlla l’"elevada confiança" mostrada pels inversors en un entorn de "fort creixement econòmic i generació d'ocupació", segons els resultats de la subhasta del Tresor d'aquest dijous, la primera des de la celebració del referèndum d'independència convocat per la Generalitat a Catalunya el passat diumenge.

En aquest sentit, assenyala que, com és "habitual", s'ha rebut una demanda "molt diversificada" per part dels inversors. Fins a la data, el Tresor ha col·locat ja el 86,3% del previst per a tot l'exercici en bons i obligacions (132.900 milions). El tipus mitjà del deute a l'emissió és del 0,68% i la vida mitjana del deute en circulació s'eleva a 7,13 anys.

Noticias relacionadas

contador