ep billetes de euro dinero pib
EUROPA PRESS - Archivo

Durant el segon semestre del 2019 es van retirar de la circulació uns 308.000 bitllets falsos en euros, xifra que suposa un increment del 22,7% respecte al primer semestre i un 17,6% més que durant el mateix període de l'any anterior, segons les dades difoses aquest divendres pel Banc Central Europeu (BCE).

Els bitllets de 20 i 50 euros van seguir sent els més falsificats, ja que, en conjunt, les dues denominacions representaven més del 70% dels bitllets falsos.

Els bitllets de 20 i 50 euros van seguir sent els més falsificats

La majoria dels bitllets falsos (96,4%) es van trobar en països de la zona euro. De la resta, el 3% eren als estats membres de la Unió Europea (UE) no pertanyents a la zona euro, i el 0,6% en altres llocs del món.

Com explica l'organisme, la probabilitat de rebre un bitllet fals és remota, ja que el seu nombre segueix sent molt baix en comparació amb el dels bitllets autèntics en circulació, que ha augmentat ininterrompudament a ritmes superiors al del creixement del PIB des de la introducció de l'euro.

El nombre de bitllets falsos detectats anualment per cada milió de bitllets autèntics en circulació és mínim. Actualment, el nombre de bitllets en euros en circulació puja a més de 24.000 milions i el seu import total s'aproxima als 1,3 bilions d'euros.

contador