Janet Yellen, Reserva Federal

El viceprimer ministre xinès, Liu He, i la secretària del Tresor nord-americà, Janet Yellen, han parlat aquest dimecres per primera vegada des que el president Joe Biden va assumir el càrrec.

Tant els Estats Units com la Xina han informat que els dos líders han conversat sobre l'economia i la cooperació, i han discutit "francament" els temes d'interès, recull CNBC.

Yellen s'ha referit als plans de l'administració de Biden per "donar suport a una sòlida i contínua recuperació econòmica i de la importància de cooperar en àrees que són d'interès per als Estats Units", ha informat el Tresor en un comunicat.

Liu i Yellen han coincidit que la relació econòmica dels dos països és "molt important", han afegit els mitjans estatals xinesos, que s'han referit a la conversa entre els dos líders com una actitud de "respecte mutu".

Les dues majors economies del món han seguit sent estrets socis comercials malgrat les tensions geopolítiques. La setmana passada, Liu va parlar amb la representant comercial dels EUA, Katherine Tai, per primera vegada des que Biden va assumir el càrrec.

Noticias relacionadas

contador