cbdesempleousa short

Les empreses dels EUA van crear 179.000 nous llocs de treball el novembre, un 10,5% menys que durant el mateix mes de 2017 i un 20,4% per sota dels 225.000 llocs de treball que va ser capaç de generar el sector privat nord-americà l'octubre d'aquest any, segons les dades de la consultora ADP. Aquesta xifra també ha estat inferior al previst pel consens, que estimava la creació de 195.000 nous llocs de treball.

Les petites empreses van ser responsables de la creació al novembre de 46.000 llocs de treball nets, mentre que les empreses mitjanes van generar 119.000 llocs de treball i les grans empreses van aportar 13.000 llocs de treball.

"Tot i que el mercat laboral va tenir un bon acompliment, el creixement de l'ocupació es va desaccelerar lleugerament", ha destacat Ahu Yildirmaz, vicepresident i codirector de l'Institut de Recerca ADP.

Yildirmaz ha subratllat que les mitjanes empreses van concentrar gairebé el 70% dels llocs de treball creats al sector privat nord-americà durant el penúltim mes de l'any.

"Aquest creixement apunta a la capacitat de les empreses mitjanes per proporcionar salaris més forts i beneficis. També suggereix que podrien estar més aïllades dels desafiaments globals als quals s'enfronten les grans empreses", ha afegit Yildirmaz.

Per la seva banda, Mark Zandi, economista en cap de Moody's Analytics, ha assenyalat que, tot i que el creixement de l'ocupació als Estats Units és forta, "probablement ha arribat al seu punt màxim".

Recordem que les dades de la consultora ADP són l'avantsala de l'informe d'ocupació de novembre dels Estats Units que es publica aquest divendres.

Noticias relacionadas

contador