airbus-a321xlr

Tot just dos dies després d'arribar a una treva en la guerra comercial amb la Xina, el Govern dels Estats Units ha tornat a exercir pressió sobre Europa en la llarga disputa que mantenen per les ajudes als avions i que ha portat l'Administració de Donald Trump a amenaçar amb aplicar aranzels a 4.000 milions de dòlars addicionals en productes de la UE per compensar aquestes subvencions.

L'oficina de Representació Comercial dels Estats Units ha publicat una llista de productes addicionals -incloent-hi olives, formatge italià i whisky escocès- que podrien ser objecte d'aranzels, a més dels productes per valor de 21.000 milions de dòlars que es van anunciar l'abril.

El Representant Comercial dels Estats Units va dir que estaven afegint 89 subcategories aranzelàries a la seva llista inicial, incloent-hi una varietat de metalls. Més de 40 persones van testificar sobre els productes inclosos a la llista inicial en una audiència pública celebrada els dies 15 i 16 de maig.

Els Estats Units i la UE han amenaçat amb imposar-se mútuament milers de milions de dòlars en aranzels als avions, tractors i aliments en una disputa que dura gairebé 15 anys a l'Organització Mundial del Comerç per els subsidis als avions atorgats al fabricant d'avions nord-americana Boeing i al seu rival europeu, Airbus.

Alts representants de Boeing i d'un grup comercial aeroespacial nord-americà van instar el mes passat al Govern dels Estats Units a què s'adaptés de manera estricta els aranzels imposats a la UE sobre les subvencions il·legals a les aeronaus per evitar perjudicar els fabricants nord-americans.

Noticias relacionadas

contador