cbviajes short

Els espanyols gasten una mitjana de 1.500 euros en els seus viatges, menys que la mitjana global, que se situa als 2.150 euros, gràcies al fet que estalvien més en allotjament i transport. La ubicació i el preu són els factors més importants a l'hora de triar allotjament, segons l'estudi anual TripBarometer elaborat per TripAdvisor.

Els resultats de l'estudi mostren que el preu segueix sent un factor important per als espanyols a l'hora de triar una destinació. "Els viatgers busquen estalviar tot el possible sense haver de renunciar a viatjar o viure grans experiències durant els seus viatges", afirmen des de TripAdvisor. Estalvien principalment en allotjament, en gastar 545 euros enfront dels 810 euros de la resta, i en transport (335 euros enfront dels 515 euros).

En el cas dels espanyols, gairebé la meitat van canviar de destinació perquè van trobar una oferta millor a un altre lloc. De fet, un 46% probablement triaria una destinació diferent si hi hagués un vol més barat disponible, una xifra que està per sobre de la mitjana mundial. A més, la ubicació (24%) i el preu (15%) són els factors més importants a l'hora de decantar-se per un allotjament en concret.

Un 46% probablement triaria una destinació diferent si hi hagués un vol més barat disponible

Quan es tracta de triar destí, la cultura és especialment important per als viatgers espanyols en comparació amb el viatger global (38% enfront del 34%). Els viatgers espanyols també prefereixen triar destinacions amb allotjaments a bon preu (25% enfront del 19%), i semblen estar menys preocupats pel clima (16% enfront del 20%).

Pel que fa al tipus de viatge, les escapades a una nova ciutat són les més populars entre els espanyols. L'estudi revela que més de la meitat escolliria aquesta opció (56%), enfront del 17% que es decantaria per viatjar a la platja. A més, tres de cada cinc viatgers espanyols decideixen el seu destí abans de començar la recerca d'informació sobre el seu viatge. En comparació amb la mitjana mundial, és més probable que els viatgers espanyols estiguin oberts a molts llocs (29% enfront del 26%) durant les seves vacances.

El 90% dels viatgers espanyols realitza una investigació prèvia al viatge. Per a ells el primer és la reserva del transport (27%) o l'allotjament (27%). Destaca també que més viatgers espanyols (17%) que la mitjana mundial (10%) reserva prèviament les activitats durant el seu viatge.

Respecte a l'allotjament, els viatgers de tot el món segueixen sent bastant tradicionals: un 53% va optar per quedar-se a un hotel durant el seu viatge més recent, un 10%, en un resort, un 8%, a un lloguer de vacances o un apartament, i 7, % en un allotjament organitzat a través de llocs web per compartir casa. Dos de cada tres viatgers espanyols (65%) van escollir un hotel en el seu viatge més recent, una xifra que supera aquesta mitjana mundial.

Per segments d'edat, la generació del mil·lenni és més propensa a fer una escapada a una ciutat, amb un 42% en comparació amb el 30% de la resta de viatgers. Els viatgers més joves tenen més probabilitats de cercar experiències més excitants, mentre que els adults es decanten per la cultura i els plans més relaxats. A més, els més joves són els que més cuiden les despeses, que és gairebé la meitat que el que els baby boomers solen gastar. No obstant això, estan igualment disposats a pagar més pel luxe.

Noticias relacionadas

contador