ep aeropuertogatwick
VINCI
111,55€
  • 0,05€
  • 0,04%

Vinci Airports, filial del grup constructor francès Vinci Concessions, ha signat un acord per adquirir una participació del 50,01% de la societat Gatwick Airport, per 2.900 milions de lliures (3.220 milions d’euros), de manera que es convertirà en l'accionista majoritari del segon aeroport més gran al Regne Unit, i vuitè amb major flux de viatgers a Europa, amb un volum de 45,7 milions de passatgers l'any.

El 49,99% restant serà administrat per la seva associat Global Infraestructure Partners amb experiència en aquest aeroport des de l'any 2009, segons ha detallat en un comunicat el grup francès, que amplia amb aquesta compra la seva xarxa a 46 aeroports repartits en dotze països (228 milions de viatgers a l'any).

"Com a nou soci industrial, Vinci Airports donarà suport i fomentarà el creixement del trànsit, l'eficiència operativa i aprofitarà la seva experiència internacional en el desenvolupament d'activitats comercials per millorar encara més la satisfacció i l'experiència dels passatgers", ha afirmat el president del grup, Nicolas Notebaert.

Vinci assenyala que aquesta operació suposa una "oportunitat" que s'ajusta a l'estratègia d'inversió a llarg termini del grup

Vinci assenyala que aquesta operació suposa una "oportunitat" per adquirir un aeroport de tal mida i de qualitat, que s'ajusta a l'estratègia d'inversió a llarg termini del grup. "L'aeroport de Gatwick és un actiu excepcional amb un potencial de creixement addicional en ser un aeroport d'alt rendiment ubicat en un mercat d'aviació globalment significatiu", ha destacat la companyia.

SERÀ L'AEROPORT MÉS GRAN DE LA SEVA XARXA

De fet, Gatwick es convertirà en l'aeroport més gran de la xarxa mundial de Vinci Airports. Els aeroports ubicats al mercat londinenc van manejar més de 170 milions de viatges de passatgers el 2017.

Gatwick Airport Group va reportar ingressos totals 764.200.000 de lliures esterlines (848.200.000 d'euros) i un resultat brut d'explotació (EBITDA) de 411.200.000 de lliures esterlines (456.400.000 d'euros), al tancament del 31 de març de aquest any.

Situat al sud de Londres com el seu segon aeroport més gran, Gatwick comptabilitza més de 46 milions de viatgers l'any i ofereix connexions a 228 destinacions en 74 països. Entre els seus principals clients figuren easyJet, British Airways del grup IAG, així com companyies asiàtiques com la China Eastern.

El 2017, Gatwick va assolir un rècord mundial de 950 vols en un dia. L'aeroport compta amb un pla estratègic per atendre la creixent demanda de trànsit aeri a través d'un ús més eficient de la seva pista existent i l'ús de la seva pista per servei.

Noticias relacionadas

contador