• La moneda xinesa acumula caigudes d'un 3% des del seu màxim de 21 mesos d'inicis d'agost
cbyuan923

El recent ral·li del dòlar es cobra el seu peatge en el iuan. Els bancs estatals han intervingut al mercat xinès venent petites quantitats de dòlars per subjectar el renminbi que acumula una caiguda d'un 3% des del seu rècord de 21 mesos arribat a inicis d'agost. El canvi contra el dòlar que fixa diàriament el banc central del gegant asiàtic se situa en mínims d'un mes.

L'agost va ser un gran mes per a la moneda de la segona potència mundial i, ja entrat a setembre, havia aconseguit revertir totes les pèrdues de 2016, en escalar un 6% el 2017. Però en qüestió de dies, ha cedit la meitat d'aquest avanç, una situació que, en el seu conjunt, ha provocat desconcert i incomoditat a parts iguals en les autoritats monetàries.

De la mateixa manera que la debilitat del dòlar va ser el motor de l'apreciació del iuan durant la primera meitat de l'any, la fortalesa que el bitllet verd està exhibint des de fa dues setmanes també ha propiciat la depreciació de la divisa. El ral·li d'aquesta setmana, en què acumula guanys d'un 1,5% contra l'euro, ha provocat que el Banc Popular de la Xina hagi rebaixat aquest dijous el canvi fix sobre el qual només permet fluctuar la seva moneda un 2% contra el dòlar per quart dia consecutiu, fins a les 6.6285 unitats.
Les empreses d'inversió es troben desconcertades davant el ràpid declivi de la moneda xinesa, tot i que mantenen de moment, les seves previsions. Capital Economics, per exemple, creu que el iuan es negociarà enfront del dòlar a les 6,60 unitats a finals d'any, a les 6,40 el 2018 i a les 6,20 el 2019. Macquarie, per la seva banda, fixa la meta en els propers 12 mesos als 6,40 iuans.

Noticias relacionadas

contador