• El dòlar/ien, en màxims de tres setmanes
screenshot 12 06 2018 8 51 21

El mercat de les divises s'ha deixat portar per les bones notícies que arriben des de la cimera entre el president dels EUA, Donald Trump, i el líder de Corea del Nord, Kim Jong-un i el dòlar ha celebrat amb pujades l'èxit de la trobada a Singapur. El dòlar s'ha disparat, principalment, davant el ien i l'euro, però els operadors no esperen més 'focs artificials' abans de les reunions dels bancs centrals que arrenquen dimecres.

Així, el 'bitllet verd' ha avançat contra un euro que manté el seu to positiu a l'espera que el Banc Central Europeu (BCE) discuteixi el final de la política d'estímuls durant la reunió del 14 de juny i ha tocat preus més enllà dels 1,1750 dòlars, des d'on la moneda comunitària s'ha recuperat encara que roman per sota dels 1,18 dòlars. La moneda nipona, per la seva banda, ha caigut a mínims de tres setmanes davant la seva contrapart nord-americana (110,50 iens per dòlar) que s'ha vist esperonada per la gana pel risc disparada després de l'acord conjunt signat pels dos dirigents.

"Tot ha anat molt millor del que es podia pensar", ha expressat el republicà durant un breu passeig junts, abans, havia assenyalat: "Tindrem una magnífica relació". Trump ha assegurat que el procés de desnuclearització començarà "molt, molt aviat" i ha posat èmfasi que el líder nord-coreà és un "home amb molt de talent que estima molt el seu país".

L'esperat cara a cara, en què només han participat els protagonistes i els seus respectius traductors, ha començat poc després de les 9.00 (hora local) i ha durat aproximadament 40 minuts. Posteriorment la trobada bilateral s'ha ampliat a més membres de les dues delegacions i seguirà amb un dinar de treball al final de la qual s'espera que Trump ofereixi una roda de premsa.

DE TORNADA ALS BANCS CENTRALS

El to cordial s'ha mantingut durant la compareixença de Trump, que ha assenyalat que queda per davant un "llarg" període de negociacions per a la completa desnuclearització de la península de Corea. Els experts assenyalen, en aquest sentit, que els operadors prendran bona nota que aquest tema és de llarg recorregut i el deixaran de banda per afrontar les tres cites amb els bancs centrals dels propers dies.

Arrenca la Reserva Federal dels EUA (Fed). El mercat ja més que descomptat que hi haurà pujada de tipus durant la reunió de demà i la clau estarà en si el banc central insinua que els increments de taxes poden ser quatre aquest any i no tres, com està en els seus plans.

Dijous, el BCE prendrà el relleu, amb totes les mirades posades en els propers passos a seguir en el camí de la normalització monetària. I divendres, el Banc del Japó també emetrà la seva última decisió de política monetària.

Noticias relacionadas

contador