ep el presidente de eeuu donald trump durante una rueda de prensa en la casa blanca
Contacto

La crisi del coronavirus ha destruït 4,4 milions d'ocupacions més als EUA. Els experts n'anticipaven una xifra de 4,3 milions. Aquests s'afegeixen als 5,2 milions registrats la setmana anterior. En total, són ja 26 milions els llocs de feina que s'han perdut les últimes cinc setmanes.

Aquestes xifres han provocat la reacció de la Casa Blanca. Donald Trump espera signar dimecres que ve la prohibició temporal de la immigració al país per intentar protegir l'ocupació local.

Els experts estaran atents a la nova dada d'atur de la setmana que ve per veure si realment segueix la tendència actual i les peticions continuen baixant (per exemple, dels més de 5 milions de la setmana prèvia als 4 milions d'aquesta).

Durant les setmanes anteriors, les peticions de desocupació setmanals van escalar fins a 6,6 milions, 6,9 milions i 3,3 milions, respectivament. Només fa dos mesos, aquesta xifra era d'unes 200.000 peticions, és a dir, mínims de fa 50 anys al país.

Entitats com Morgan Stanley apunten el següent: "Continuem esperant una caiguda gradual d'ara endavant (de peticions), encara que les xifres altes seguiran ben instal·lades".

Noticias relacionadas

contador