ep archivo   puerto de soller turismo turistas playa mallorca verano vacaciones
PP - Archivo

El sector turístic estarà molt pendent aquest dijous de l'anunci del Regne Unit sobre l'alleujament de les restriccions als viatgers britànics per visitar Canàries o Balears, ja que s'espera que les illes s'afegeixin a l'anomenada 'green list' de destins segurs. El canvi és significatiu, ja que implica no haver de guardar quarantena en tornar de les vacances i "acabaria donant suport a la possibilitat de l'inici de recuperació del turisme internacional a curt termini", segons els analistes de Banc Sabadell.

IAG

  • 2,06€
  • 0,15%
  • 7,42€
  • 0,61%
  • 4,12€
  • -0,96%

La llista de països s'actualitzarà amb tota probabilitat avui mateix, segons informa The Independent, i es preveu afegir altres territoris, entre els quals: les Illes gregues (Santorini, Zante, Cos i Rodes), Bahrain, Costa Rica, Trinitat i Tobago, Kuwait i Malta. El mitjà cita Robert Boyle, exdirector d'Estratègia d'IAG, qui indica que hi ha una oportunitat que les illes espanyoles, tant Canàries com Balears, siguin incloses a la "green list" britànica en la revisió d'aquesta setmana. Amb tot, segons Financial Times, encara no hi ha una decisió oficial al respecte.

Atenent als números de 2019, Espanya va rebre, a Canàries i Balears durant la temporada estival (de juny a setembre) un total de 12,6 milions de turistes procedents del Regne Unit, arribant al 33% de tots els turistes rebuts a les dues regions. L'impacte per als valors de l'IBEX variarà, segons els experts de Banc Sabadell. "En el cas d'IAG, en un any normalitzat, el negoci del Regne Unit representa el 33% del total de vendes (si bé el percentatge d'aquests que visiten les illes espanyoles seria significativament inferior)", indiquen. "Per Meliá, a nivell d'EBIT", el 14%. No obstant això, "per NH el possible impacte és residual, tenint en compte el seu model de negoci d'hotel urbà", comenten.

Els canvis es faran públics al llarg de la jornada, però no entraran en vigor fins a la setmana que ve. Els funcionaris britànics no esperen que s'anunciï una ampliació "al gran" de la llista. Es guiarà pel treball del Centre Conjunt de Bioseguretat de govern, que forma part del departament de salut, que té en compte dades com el nombre de casos de coronavirus, la prevalença de noves variants, les taxes de vacunació de la Covid-19 i si les estadístiques locals són fiables.

Només una dotzena de territoris -entre ells Portugal, Israel i Islàndia- van ser inclosos a la llista verda quan es va donar a conèixer al mes passat com a part de l'anomenat sistema de semàfor d'Anglaterra per als viatges a l'estranger.

Noticias relacionadas

contador