regulación prohibición criptomonedas
Alberto Sánchez

El Tresor dels EUA ha publicat una sèrie de guies perquè els usuaris afectats pel tancament de Tornado Cash puguin retirar els fons dipositats abans del 8 d'agost. El govern nord-americà va decretar el tancament del mixer (mesclador de criptomonedes) després d'obtenir proves que s'usava per al rentat de diners.

Per això, el 13 de setembre passat, en concret, el Departament del Tresor dels Estats Units ha publicat una guia amb una sèrie de passos que els ciutadans nord-americans haurien de seguir per retirar els seus fons de Tornado Cash. Entre ells, sol·licitar una llicència específica a l'OFAC per poder retirar fons segons les directrius del Departament del Tresor abans del 8 d'agost "mitjançant monedes virtuals", informa Cryptopotato.

Per això, els usuaris, alhora, hauran de proporcionar ''com a mínim'' informació sobre les seves transaccions, incloent-hi les adreces de la cartera del remitent i del beneficiari en qüestió.

Tornado Cash va ser un servei de barreja tancat el 8 d'agost pel departament del tresor dels Estats Units. Tot va passar després de demostrar les investigacions que la plataforma es feia servir per blanquejar diners gràcies a les seves característiques d'ofuscació de transaccions.

Els EUA prohibeixen Tornado Cash, però permeten interactuar amb el seu codi. Segons l'OFAC, els ciutadans poden interactuar amb el codi obert de Tornado sense violar les sancions del govern. "Les persones nord-americanes no tindrien prohibit per la normativa de sancions dels EUA copiar el codi de font oberta i posar-lo a disposició en línia perquè altres el vegin, així com discutir, ensenyar o incloure el codi de font oberta en publicacions escrites, com ara llibres de text, en absència de fets addicionals", han declarat.

Totes aquestes mesures tenen la finalitat de posar fi a setmanes d‟especulació i debat sobre l‟abast de les sancions i la seva col·lisió amb la llibertat d‟expressió.

Noticias relacionadas

contador