bitcoin dl 2
Pixabay

El preu del bitcoin es manté estable i consolidant entre 22.500 i 24.500 dòlars des de fa unes setmanes i sembla que no es deixa alterar per les notícies negatives que continuen degotant en el criptoespai ni per les accions dels reguladors mundials, en particular als EUA, on les autoritats estrenyen el cèrcol sobre les empreses que ofereixen serveis relacionats amb les criptomonedes. Aquest dilluns, en concret, s'han emprès accions contra el 'mixer' (mesclador) de criptomonedas Tornado Cash.

  • 64.610,07$
  • 0,87%

El Departament del Tresor dels EUA ha sancionat al popular mesclador de criptomonedes per la seva presumpta utilització per part del conegut grup de hackers de Corea del Nord i altres actors per a blanquejar criptodivises.

Aquesta eina és utilitzada per algunes persones com una forma legítima de protegir la seva privacitat en l'encara incipient mercat de les criptomonedes. Habitualment, quan un comprador paga per alguna cosa utilitzant un moneder de criptos, el receptor de la transferència té accés a la cartera, mostrant els detalls del compte i l'historial.

L'ús d'un servei de mescla de criptomonedes com a Tornado Cash emmascara aquests detalls, brinda anonimat als fons i oculta la identitat del comprador.

L'acció del preu dels principals tokens no sembla haver-se ressentit després d'aquestes notícies. El bitcoin es manté a tocar dels 24.000 dòlars, després dels màxims del dilluns per sobre d'aquest nivell de preus, mentre que l'ethereum també té els 1.800 dòlars a tir. La capitalització total s'aferma per sobre dels 1,1 bilions de dòlars.

"El sentiment sembla estar canviant entre els operadors de criptos i tot això es deu principalment a una raó fonamental, i és que les institucions encara estan molt interessades en el bitcoin", diu Naeem Aslam, analista d'Avatrade, "i no volen malgastar l'oportunitat actual d'embutxacar bitcoin mentre està barat", agrega.

Assenyala l'expert que la prova d'això ve en la notícia que BlackRock ha decidit utilitzar Coinbase per a oferir criptomonedes als seus clients. "Aquesta notícia en particular no pot ser més gran, i mostra que malgrat tots els esclats en el mercat de rendiment de les criptos, els diners intel·ligents sap que són una classe d'actius en la qual han de participar ja que la relació risc-recompensa és molt motivadora", expressa Aslam.

Noticias relacionadas

contador