ep bandera de la ue frente a la sede de la comision europea
COMISIÓN EUROPEA - Archivo

Les expectatives econòmiques a mitjà termini d'analistes financers i inversors institucionals van millorar a l'abril a l'eurozona, segons les dades publicades aquest dimarts pel Centre de Recerca Econòmica Europea (ZEW), que també assenyalen que l'avaluació de la situació econòmica d'Alemanya s'ha "deteriorat dramàticament".

L'índex de sentiment econòmic a Alemanya es va situar a l'abril en 28,2 punts enfront dels -49,5 punts de març, mentre que a la zona euro ha millorat fins a 25,2 des de -49,5 punts del mes passat. Així, el ZEW assenyala que això suposa una millora de "nivell extremadament baix".

No obstant això, l'indicador de la situació actual a Alemanya baixa a -91,5 punts a l'abril des dels -43,1 de març.

"Els experts del mercat financer veuen la llum al final d'un túnel molt llarg", va dir el president del ZEW, Achim Wambach. Els resultats de les preguntes especials sobre la crisi del coronavirus van mostrar que els experts només esperen un creixement econòmic positiu novament durant el tercer trimestre. "L'acompliment econòmic d'abans de la crisi del Covid-19 només s'aconseguiria novament al 2022", va continuar Wambach.

Noticias relacionadas

contador