dl china industrial production manufacturing asia industry export metal pb
Sharecast / Pixabay

L'activitat de les fàbriques xineses va tornar a caure en contracció al novembre, ja que l'escassa demanda, la reducció de l'ocupació i l'augment dels preus van pesar sobre els fabricants, segons va mostrar dimecres una enquesta empresarial.

L'Índex de Gerents de Compres (PMI) Caixin/Markit va caure a 49,9 al novembre des dels 50,6 del mes anterior, davant de les expectatives dels analistes de 50,5 en un sondeig de Reuters. La marca de 50 separa mensualment el creixement de la contracció. Aquesta dada contrasta amb la dada pública de l'activitat de les fàbriques xineses que va repuntar inesperadament al novembre i va créixer per primer cop en tres mesos.

La segona economia del món, que va protagonitzar un repunt impressionant després de la caiguda de la pandèmia de l'any passat, ha perdut impuls des del segon semestre, ja que s'enfronta a l'alentiment del sector manufacturer, els problemes d'endeutament del mercat immobiliari i els brots de la Covid-19.

Els analistes preveuen que l'alentiment del producte interior brut (PIB) observat al tercer trimestre continuï al quart, i que la demanda segueixi sent feble a causa de la prolongació de la pandèmia mundial de Covid-19.

Els resultats de l'enquesta privada, que se centra més en les petites empreses de les regions costaneres, contrasten amb els de l'enquesta oficial de dimarts, que va mostrar que l'activitat manufacturera va créixer per primer cop en tres mesos.

Noticias relacionadas

contador