ep bandera de eeuu
TWITTER - Archivo

El mercat laboral dels Estats Units continua en bona forma. Segons dades de la consultora privada ADP, l'economia més gran del món ha creat al novembre 534.000 nous llocs de treball al sector privat, per sobre de les previsions encara que menys que al mes d'octubre.

El consens de mercat esperava que es creessin 525.000 nous llocs de treball, enfront de la dada de 570.000 que va publicar ADP per al mes d'octubre (revisat lleugerament des dels 571.000 inicials).

Aquestes dades confirmen la recuperació gradual del mercat laboral, encara que segueix en xifres per sota de les anteriors a la pandèmia. A més, no recullen cap efecte de la variant òmicron. Aquesta nova soca del coronavirus se segueix estudiant i genera inquietud sobre la seva repercussió en l'economia global.

Per sectors, l'ocupació dels proveïdors de serveis ha augmentat 424.000 al novembre, liderada per l'oci i l'hostaleria. Els serveis professionals han experimentat un increment no vist des del juny del 2020.

"Esperàvem una mica millor", indiquen els experts de Pantheon Macroeconomics, que reconeixen que ADP "no és una guia consistentment fiable" si es mira per si soles. Així, els analistes preveuen un augment de només 500.000 nòmines privades al novembre. "Ens encantaria equivocar-nos en això, però el tan esperat augment de més d'1 milió sembla haver-se endarrerit, cosa que torna a suggerir que la participació laboral segueix estancada", sentencien.

La dada definitiva de l'informe d'ocupació del Departament de Treball dels Estats Units es coneixerà divendres que ve i el consens d'analistes anticipa 550.000 nous llocs de treball.

Dimarts, Jerome Powell, president de la Reserva Federal (Fed), va dir que la variant òmicron suposa una seriosa amenaça per a l'economia i la inflació. D'altra banda, ha reconegut que l'evolució dels indicadors macroeconòmics, fins ara, convidaven a accelerar el tapering.

"La necessitat (dels estímuls a l'economia) ha disminuït clarament a mesura que l'economia ha continuat enfortint-se, ja que hem vist pressions inflacionàries significatives i per això anunciem que reduiríem el programa, i per això ara diem que discutirem una reducció una mica més ràpida durant la nostra propera reunió", va afirmar durant la seva compareixença al Senat.

Noticias relacionadas

contador