ukflag

El Regne Unit va evitar caure en recessió. Al primer trimestre de l'any, l'economia britànica es va expandir un 0,1% enfront dels tres mesos anteriors, segons les dades de l'Oficina Nacional d'Estadística (ONS). En termes interanuals, el producte interior brut (PIB) va créixer un 0,2%.

D'aquesta manera, el nivell del PIB encara és un 0,5% per sota del quart trimestre del 2019, el nivell anterior a la pandèmia.

En termes de producció, el sector serveis va créixer un 0,1% durant el trimestre impulsat per increments en les activitats d'informació i comunicació, i serveis administratius i de suport; en altres sectors, el de la construcció va créixer un 0,4%, mentre que el sector de la producció va créixer un 0,1%, amb un creixement revisat del 0,6% a la manufactura.

D'altra banda, la taxa d'estalvi de les llars va ser del 8,7% al primer trimestre, enfront del 9,3% del quart trimestre del 2022. La renda disponible real de les llars va caure un 0,8% després d'un creixement positiu de l'1,3% al quart trimestre de l'any passat.

"El PIB va continuar augmentant al primer trimestre, malgrat els forts cops a l'economia pels preus més alts dels béns importats, com aliments i energia, i els tipus d'interès més alts, principalment a causa de la solidesa dels balanços del sector privat", destaquen els analistes de Pantheon Macroeconomics.

"A mesura que s'intensifiquen les pressions del cost de vida, i amb el Banc d'Anglaterra continuant amb la seva política d'augment de tipus en un esforç per controlar la inflació, hi ha poc espai per maniobrar sense inclinar el Regne Unit cap a territori recessiu", comenten a interactive investor.

Noticias relacionadas

contador