reino unido portada bolsa bandera reloj

El Producte Interior Brut (PIB) del Regne Unit va créixer un 0,3% durant el tercer trimestre, segons les estimacions publicades aquest dilluns per l'Oficina d'Estadística Britànica (ONS). Suposa una recuperació, ja que durant els tres mesos anteriors l'economia es va contraure un 0,2%. No obstant això, la dada se situa per sota de les estimacions, que apuntaven a un creixement del 0,4%.

A més, aquest creixement representa el més lent, en termes anuals, en gairebé una dècada, amb una economia afectada per la desacceleració mundial i les preocupacions sobre el Brexit, que han tingut el seu impacte en la inversió empresarial i la fabricació.

La setmana passada, el Banc d'Anglaterra va elevar el seu pronòstic de creixement per 2019 a l'1,4%

En termes mensuals, el PIB britànic es va contraure un 0,1%, en línia amb el que s'esperava, mentre que en comparació amb el mateix mes de l'any passat, l'economia es va desaccelerar més del que s'esperava, un 1%. És el seu nivell més baix des dels primers tres mesos de 2010.

L'economia britànica ha perdut impuls des del referèndum Brexit el juny 2016, abans del qual normalment estava creixent a més del 2% l'any. La setmana passada, el Banc d'Anglaterra va elevar el seu pronòstic de creixement per 2019 a l'1,4% des de l'1,3%, en gran part a causa de la seva expectativa d'una major recuperació durant el tercer trimestre del que va pronosticar abans.

Noticias relacionadas

contador