reinounidozb

El sector serveis del Regne Unit es va estancar l'octubre, tot i que és l'única part de l'economia que no es va contreure, enmig de les persistents incerteses relacionades amb el Brexit. Segons l'índex PMI, elaborat per la consultora Markit, la dada assenyala que l'activitat d'aquest sector va registrar una lectura de 50 punts, la qual cosa suposa que no hi ha canvis en la producció.

La dada és una de les més baixes registrades en més d'una dècada i està per sota de la tendència dels primers tres trimestres de l'any

Aquesta dada representa una lleugera millora respecte als 49,5 vistos el setembre. Tot i això, la dada és una de les més baixes registrades en més d'una década i està per sota de la tendència observada durant els primers tres trimestres de l'any. Els nous negocis i la demanda internacional van ser moderats a causa de la perllongada incertesa que envolta el Brexit, asseguren des de Markit. "La tendència empresarial subjacent continua sent d'estancament en el millor dels casos".

L'índex mostra que les noves comandes d'exportació van caure al mateix ritme que setembre, que va ser gairebé un ritme rècord. L'optimisme entre les empreses va millorar, ja que alguns van dir que una resolució al Brexit a principis de l'any podria aixecar part de la incertesa. Tot i això, Markit assenyala que el sentiment general continua sent històricament feble.

Precisament, aquest proper dijous, el Banc d'Anglaterra anunciarà la seva última decisió sobre tipus d'interès. El mercat espera que els mantingui al 0,75%. També publicarà noves previsions sobre creixement i inflació.

Noticias relacionadas

contador