boris johnson covid

El Regne Unit ha aixecat aquest dilluns gairebé totes les restriccions relacionades amb la pandèmia de coronavirus. El govern de Boris Johnson ha decidit seguir endavant amb aquesta mesura i celebrar una jornada que s'ha batejat com a 'Freedom Day' (Dia de la Llibertat) tot i l'augment dels contagis per Covid-19 al país, que segueix preocupant les autoritats. Des d'aquest 19 de juliol ja no és obligatòria la mascareta en interiors ni la distància social.

L'ús de les màscares ja no és obligatori en locals com restaurants o pubs malgrat que els contagis diaris al Regne Unit segueixen rondant als 50.000. El primer ministre britànic ha demanat "cautela" des de la seva quarantena, que està guardant en haver estat en contacte directe d'un positiu, com ell mateix ha explicat en un vídeo penjat a les seves xarxes socials. "A l'igual que molta gent, he rebut un avís d'NHS Test and Trace, perquè he estat en contacte amb algú amb Covid-19, i em vaig a autoaïllar fins al dilluns 26 de juliol", anunciava aquest diumenge.

Johnson està en quarantena a l'igual que el titular d'Economia, Rishi Sunak, després d'haver estat en contacte amb el responsable de Sanitat, Sajid Javid, positiu per Covid-19. Segons les últimes dades oficials, el conjunt del país ha registrat 48.161 noves infeccions més per coronavirus durant les últimes 24 hores, i 25 morts més per la malaltia.

No obstant això, Downing Street ha decidit aixecar les restriccions. Ja no hi haurà límits per llei en el nombre de persones que poden ajuntar-se en espais tancats o assistir a esdeveniments, mentre que els locals nocturns podran obrir les seves portes ja a la mitjanit. L'ús de la màscara es recomanarà en alguns llocs, encara que ja no serà obligatòria. I les restriccions de viatge s'han eliminat, de manera que ja no s'exigirà guardar quarantena a la tornada d'un país de la seva llista ambre, com Espanya, als quals ja estiguin vacunats.

Les menors restriccions als viatges han fet, per exemple, que es disparin un 400% les reserves per volar al nostre país des del Regne Unit. Londres manté tot Espanya en semàfor ambre, de manera que els vacunats només hauran de fer dues proves de detecció de Covid, abans i després del viatge. Aerolínies com Ryanair o Easy Jet, entre d'altres, han augmentat freqüències i capacitats amb el Regne Unit, encara que també amb Alemanya, recull Efe.

EN CONTRA DE L'OPINIÓ DELS CIENTÍFICS

El Regne Unit ha decidit aixecar les restriccions tal com estava previst tot i les advertències que ha llançat la comunitat científica, que es mostra contrària a aquesta decisió. I és que ha recordat que s'espera que les infeccions al país -que ronden ara als 50.000 positius diaris- arribaran als 200.000 casos al dia a finals d'estiu a causa de l'imparable extensió de la variant delta.

No obstant això, l'executiu britànic s'escuda en què amb més del 68% de la població adulta vacunada, les estimacions apunten que les hospitalitzacions, les malalties greus ocasionades pel virus i les morts per Covid-19 se situaran a nivells mínims en relació amb els pitjors moments de la pandèmia, tot i l'augment de contagis.

Neil Ferguson, membre del Sage -grup científic assessor de l'Executiu- va assenyalar aquest diumenge a la BBC que és "gairebé inevitable" que les infeccions per coronavirus arribin als 100.000 casos diaris juntament amb el miler d'hospitalitzacions. "Podríem arribar a 2.000 hospitalitzacions al dia, i 200.000 casos diaris", ha estimat l'expert, que també va considerar que faran falta "tres setmanes" abans que es puguin avaluar els efectes de l'aixecament de les restriccions.

Noticias relacionadas

contador