ep archivo   playa de valencia
EUROPA PRESS - Archivo

El turisme s'abona al vermell en borsa aquest dilluns. Aena es deixa gairebé un 2%, Amadeus, més d'un 3%, IAG, més d'un 4% i Meliá, gairebé un 3%. Els rebrots i variants de virus, com la delta, segueixen preocupant l'inversor que descompta això en lloc de la gran reobertura britànica al turisme.

Els de Boris Johnson han aixecat aquest dilluns la gran majoria de les restriccions imposades per frenar la Covid-19 al país.

L'ús de les màscares ja no és obligatori en locals com restaurants o pubs malgrat que els contagis diaris al Regne Unit segueixen rondant als 50.000.

Amb aquestes dades a la mà i davant aquesta situació, Johnson ha demanat "cautela" als ciutadans des de la seva quarantena, que guarda després d'haver estat en contacte directe per un positiu.

Segons les últimes dades oficials, el conjunt del país ha registrat 48.161 noves infeccions més per coronavirus durant les últimes 24 hores, i 25 morts més per la malaltia.

De tornada a la temporada turística del nostre país, la veritat és que s'està percebent una tendència inversa a la viscuda l'any passat. Si el 2020 les reserves i els viatges van anar de menys a més conforme pujava l'eufòria i baixaven les restriccions, aquest 2021 està sent al revés: l'augmentat de casos i l'aparició de noves variants estan eclipsant l'efecte vacuna.

contador